KØBENHAVN: For årligt at kunne følge op på Socialudvalgets pejlemærke om, at færre københavnere skal leve i fattigdom, er der behov for at genindføre en københavnsk fattigdomsgrænse. Det mener et flertal i kommunens Socialudvalg, der derfor har indstillet til, at Borgerrepræsentationen genindfører en fattigdomsgrænse. Kommunen har tidligere haft en fattigdomsgrænse, som blev afskaffet, da den daværende regering i 2013 indførte en national grænse, som siden er blevet afskaffet af den nuværende regering.
Der er som udgangspunkt to metoder at opgøre fattigdom efter – medianindkomstmodellen og budgetmodellen. Det er indstillingen fra Socialudvalget, at fattigdomsgrænsen skal beregnes ud fra budget-modellen.
Det vil ifølge Socialudvalget betyde, at fattigdomsgrænsen i højere grad kommer til at afspejle de faktiske forhold i kommunen, fordi budgetmodellen vil tage udgangspunkt i det aktuelle prisniveau i København, hvilket den nationale grænse ikke gør. Udvalget forventer, at en genindførsel af kommunens egen fattigdomsgrænse vil betyde, at der fremadrettet vil blive fulgt op på gruppen af borgere, der lever i langtids- og permanent fattigdom i pejlemærket.
dc
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.