dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Kommuner anbragte børn på ikke-godkendt døgninstitution

KORT NYT9. JUL 2024 11.05

Flere kommuner, bl.a. Aarhus og Slagelse, har anbragt sårbare børn på det nu konkursramte døgntilbud "Ved Sporet" ved Vojens, selv om det ikke var godkendt. Det skriver JydskeVestkysten, som via aktindsigter kan se, at flere kommuner ved indskrivning havde fået at vide, at tilbuddet var tæt på at blive godkendt eller var godkendt af Socialtilsyn Midt. Men det var ikke korrekt.

Ulla Andersen og Dan Theolander Holmgren, tilsynschefer hos Socialtilsyn Midt og Socialtilsyn Hovedstaden, understreger begge, at det er kommunernes ansvar selv at tjekke på Tilbudsportalen, om et tilbud er godkendt af Socialtilsynet, i stedet for at stole på, hvad man får at vide. 

Bjørn Møller, som var direktør for det konkursramte tilbud mellem december og marts, beklager overfor JydskeVestkysten de manglende godkendelser og forsikrer, at han handlede, så snart han opdagede det. Avisen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Staffan Psilander, som ejer Ved Sporet ApS.

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.