dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Kommuner får millionhjælp til erhvervsfremmeprojekter

Vesthimmerlands Kommune får tre mio. kr. af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til at tiltrække og fastholde højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft.

VESTHIMMERLAND: Erhvervsfremmebestyrelsen har fordelt næsten 50 mio. kr. på fire projekter, som skal øge tiltrækningen af udenlandsk arbejdskraft. En en af modtagerne er Vesthimmerland Kommune, som får tre mio. kr. til sit erhvervsfremmeprojekt 'Go West'.

Projektet skal matche lokale virksomheder med udenlandske dimittender – blandt andet fra de jyske universiteter.

- Her i Vesthimmerland mangler vi arbejdskraft. Det skyldes måske, at de ikke kender til vores mange spændende virksomheder her i det centrale Himmerland, men også at vi i Vesthimmerland skal blive bedre til at se mulighederne i at ansætte udenlandsk arbejdskraft, når vi lokalt ikke har hænder nok. Men samtidig kan vi kigge mod Aarhus og Aalborg, hvor der særligt blandt udenlandske dimittender er en flok dygtige højtkvalificerede, der har svært ved at finde job, siger borgmester Per Bach Laursen (V) til TV2 Nord.

Udover at tiltrække kandidater, skal projektet også sikre, at virksomhederne er gearet til at ansætte udlændinge. Derfor er der både sprogkurser til udenlandske dimittender og workshops for virksomhederne, som bliver rustet til at tage imod medarbejdere, der ikke kender til den danske arbejdskultur.

To af Erhvervsfremmebestyrelsens projekter skal på tilsvarende vis tiltrække udenlandsk arbejdskraft til Syddanmark, mens 39 af de i alt 48 mio. kr. går til projektet 'Talent til Danmark', som skal tiltrække udenlandsk arbejdskraft til hele landet.

Læs mere om Erhvervsfremmebestyrelsens projekter her.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.