dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Kvinde sigtet i sag på plejehjem bliver i fængsel

En kvinde, som siden midten af marts har siddet varetægtsfængslet mistænkt for drab og drabsforsøg på et plejehjem, har frivilligt ladet sin fængsling forlænge.

RANDERS: En midaldrende kvinde, der er varetægtsfængslet i en mørklagt sag, har frivilligt valgt at forblive bag tremmer yderligere fire uger. Det oplyser hendes nye forsvarer, Henrik Garlik, til TV 2. Dermed er der nok en gang intet nyt i sagen, som startede, da kvinden blev anholdt og siden den 14. marts har siddet varetægtsfængslet.

Sagen er omgærdet af stor mystik, da den er blevet ført for dobbeltlukkede døre. Det vil sige, at ikke bare oplysningerne fra politiets foreløbige efterforskning, men også sigtelsen holdes skjult for offentligheden.

Selv om sigtelsen holdes hemmelig, er det dog allerede kendt, at politiet har oprettet sagen som en sag om forsøg på manddrab. 

Kvinden blev anholdt 14. marts og har været varetægtsfængslet siden. Østjyllands Politi har oplyst, at en person denne dato blev anholdt i forbindelse med en efterforskning på Plejecenter Tirsdalen i Kristrup i Randers.

Ifølge lokale medier har sagen angiveligt forbindelse til mistænkelige indlæggelser og et dødsfald på plejecenteret. Det skulle ifølge JP Randers fremgå af en orientering til byrådet fra kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt.

Symptomer på forgiftning

TV2 Østjylland har beskrevet, at en 80-årig kvindelig beboer på plejecenteret tre gange op til anholdelsen af kvinden blev indlagt med symptomer på forgiftning med den beroligende medicin benzodiazepin.

Da anmodningen om fortsat varetægtsfængsling blev behandlet af retten onsdag, gjorde ti tilstedeværende journalister indsigelser mod mørklægningen af sagen. Men anklager Rosa Pape gjorde gældende, at det vil hindre politiets arbejde, hvis oplysninger slipper ud om den igangværende efterforskning.

- Der er en del vidner, vi ikke har været ude at afhøre endnu. Det kan påvirke deres stillingtagen og oplevelse af sagens omstændigheder, hvis de får at vide gennem pressen, hvad der er af oplysninger, lød det.

Den sigtede kvinde var med på en videoforbindelse med advokat Lars Thousig ved sin side. Da dommeren i den sidste del af retsmødet igen åbnede dørene og læste kendelsen om fortsat varetægtsfængsling op, brød hun sammen og tog hænderne op foran ansigtet.

Det uvist, hvordan kvinden stiller sig til sigtelsen.

mag

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.