dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Sosuhjælper fik 16 års fængsel og ankede på stedet
Retten har fundet det bevist, at sosuhjælperen i flere tilfælde har forgiftet i alt fire beboere med farlig medicin.
Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

Sosuhjælper fik 16 års fængsel og ankede på stedet

Den 60-årige sosuhjælper, som er kendt skyldig i fire drabsforsøg, fik en hårdere straf end sygeplejersken fra Nykøbing Falster.

RANDERS: Den 60-årige sosu-hjælper Susanne Hein Kristensen er blevet idømt 16 års fængsel. Dommen blev anket på stedet uden betænkningstid.

Hun er blevet kendt skyldig i fire drabsforsøg og fire tilfælde af grov legemsbeskadigelse på Plejecenter Tirsdalen, hvor det ene var med døden til følge. Der var enstemmighed om straffen, hvilket betyder, at samtlige seks nævninge og de tre dommere var enige. 

Der var snøft fra tilhørerrækkerne, da dommen blev læst op. Både fra pårørende til ofrene og til den nu dømte i sagen. Susanne Hein Kristensen så grædende ned, imens hendes forsvarer, Henrik Garlik, oplyste, at dommen ankes med påstand om frifindelse. 

Hun blev derudover dømt til at betale erstatning til ofrene i sagen og frakendt retten til at udøve arbejde som sosuhjælper i fremtiden, og hun fik konfiskeret sin computer og den medicin, som var blevet fundet hos hende. 

Anklageren argumenterede tidligere på dagen for en livstidsstraf. Han mente, at det faktum, at der var flere ofre, og at de var blevet forgiftet i gentagne tilfælde, tilsammen var skærpende sammen med misbruget af hendes stilling. 

- Hun var ansat til at passe på de ældre, og hun gjorde det stik modsatte. Det er voldsomt skærpende, sagde anklageren Jesper Rubow. 

Falster-sygeplejerske fik 12 år

Både forsvarer og anklager hev sagen fra Nykøbing Falster Sygehus frem, hvor sygeplejersken Christina Aistrup Hansen blev kendt skyldig i fire drabsforsøg, som den mest sammenlignelige sag.

Dog mente forsvareren, at der i den sag var nogle skærpende omstændigheder i og med, at hun var en mere betroet ansat som sygeplejerske, samt at hun havde givet medicinen intravenøst. Hun fik en straf på 12 års fængsel for drabsforsøg i landsretten, efter at hun først var blevet idømt livstid i byretten for både drab og drabsforsøg. 

Forsvareren lagde vægt på, at Susanne Hein Kristensens personlige forhold skulle vægtes i forhold til strafudmåling, fx hendes relativt høje alder, som ifølge ham kan være en formildende omstændighed. 

- Det kan ikke lade sig gøre, jeg har ikke gjort det, sagde sosuhjælperen, da hun fik mulighed for at give en sidste bemærkning, inden hendes straf skulle afgøres. 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.