dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Lars Løkkes ønske om lokalplejehjem får lunken modtagelse

Kommunalpolitikere er lunkne ved Løkkes idé om at lave lokalplejehjem, viser rundspørge.
11. MAR 2024 7.14

Regeringen vil give kommunerne mulighed for at drive såkaldte lokalplejehjem med en bestyrelse og stor selvbestemmelse. Men den idé bliver enten afvist eller modtaget med en vis skepsis af flere udvalgsformænd rundtom i kommunerne. 

Det viser en rundspørge, Seniormonitor har foretaget. 

41 udvalgsformænd har svaret på spørgsmålet: »I hvor høj grad tror du, at din kommune vil benytte sig af muligheden for at oprette lokalplejehjem inden 2030?«

Og flertallet af formændene over en bred politisk kam er i forskellige grader lunkne over for forslaget: 16 formænd svarer enten ’i nogen grad’ eller i ’i mindre grad’ og 12 formænd svarer ’slet ikke’. Og så er der 10 udvalgsformænd, der svarer ’ved ikke.’ Kun to formænd har svaret ’i høj grad’ på spørgsmålet.

"Noget skrammel"

En af de udvalgsformænd på ældreområdet, der på nuværende tidspunkt ikke virker synderligt begejstret, er Carsten Ulmann Andersen (DD) fra Brønderslev.

- Det er noget skrammel. Håber ikke, det bliver virkelighed, har han skrevet i en kommentar i rundspørgen.

Der er dog også mere positive kommentarer at finde i rundspørgen.

Blandt andet fra udvalgsformand i Furesø Lars Carstensen (K), der skriver, at kommunen netop har lanceret en plejehjemsbestyrelse på kommunens største plejehjem for at involvere borgere og pårørende mere i plejehjemmets drift.

- Det er et skridt på vej mod en egentlig selvstændiggørelse, skriver han.

Lokalplejehjem er en del af regeringens forslag til en ældrereform og vil give kommunerne lov til at etablere plejehjem, som drives efter de samme principper som friplejehjem med en bestyrelse og mulighed for tilkøbsydelser. En "firmatisering" af kommunale plejehjem har Lars Løkke Rasmussen kaldt det. Men det skal være op til kommunerne selv, om de vil benytte sig af muligheden. 

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.