DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ledighedskøen vokser i jobcentrene

I hver fjerde kommune er der sket en stigning på over 40 pct. i ledigheden under coronakrisen.

Landets jobcentre står allerede nu over for en massiv udfordring. På godt otte uger har den økonomiske krise, som covid-19 har skabt, resulteret i flere 47.000 flere ledige, lyder det fra KL's nyhedsbrev Momentum.

I hver fjerde kommune er der endog sket en stigning på over 40 pct., viser en ny Momentum-analyse af tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering for udviklingen i ledigheden fra 8. marts til 30. april.

Ingen kommuner går dog fri, og der er behov for, at jobcentrene snart kan komme i gang med beskæftigelsesindsatsen igen, lyder det fra flere sider. Gerne med de fleksible løsninger, man har afprøvet den seneste måned.

Blandt kommuner med den højeste procentuelle stigning i antallet af anmeldte ledige finder man Vejen Kommune med 52,7 pct. og Læsø med 52,5 pct. efterfulgt af Tårnby, Frederikshavn og Skive med henholdsvis 51,3, 49,8 og 49,5 pct.

I Vejen Kommune betyder den rekordstore stigning, at man nu pludselig står med over 1.000 ledige. Så selvom den store stigning delvis skal forklares med, at man kom fra en meget lav ledighed, så er udfordringen stadig meget stor, forklarer Anneth Jensen, afdelingschef i Arbejdsmarkedsafdelingen i Vejen Kommune.

- Vi er et fødevareområde med mange produktionsvirksomheder, men ledigheden er sket inden for er bredt felt, lige fra rengøringspersonale, servicefag, håndværkere, persontransport etc. og desværre er der jo ikke mange jobmuligheder i øjeblikket, siger Anneth Jensen.

 

ka