dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Nuuday og TDC Net skal fortsat stå for vigtige forsyningspligttjenester i Danmark.
TDC-koncernen har stået for opgaverne siden 1997, og det forstætter altså indtil videre indtil 2029. (Arkivfoto.)
Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Nuuday og TDC Net skal fortsat stå for vigtige forsyningspligttjenester i Danmark.

Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur har udpeget Nuuday og TDC Net til fortsat at være forsyningspligtudbydere på teleområdet
11. OKT 2023 8.43

Det bliver også fremover Nuuday og TDC Net, som skal stå for vigtige forsyningspligttjenester i Danmark. Det oplyser Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur i en meddelelse.

Udpegningerne betyder, at Nuuday fortsat skal udbyde en særlig telefontjeneste til personer med tale- og hørehandicap - den såkaldte teksttelefontjeneste - og en udtømmende nummerfortegnelse, mens TDC Net fortsat skal sørge for korrekt dirigering af alarmopkald.

Det er tre ydelser, som TDC-koncernen har stået for siden 1997, og i forbindelse med en interessetilkendegivelsesrunde i foråret meddelte de to selskaber, at de gerne fortsat påtager sig at stå for varetagelsen af opgaverne fremover.

Nu er begge selskaber blevet udpeget som forsyningspligtudbydere, og de nærmere vilkår for selskabernes varetagelse af ydelserne er blevet fastlagt.

Udpegningerne gælder fra 1. januar 2024 og udløber ved udgangen af 2029.

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.