dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Randers ansætter en Ukraine-chef
Birgitte Guldberg kan trække fra erfaringer fra tidligere job på en række områder, som er relevante i forhold til at modtage flygtninge.
Foto: Randers Kommune

Randers ansætter en Ukraine-chef

Opgaven med at modtage ukrainere er så stor, at den kræver en dedikeret chef, mener kommunen.

RANDERS: Som den formentlig første kommune har Randers nu fået en medarbejder med titlen Ukrainechef. Hun hedder Birgitte Guldberg, og hun får ansvaret for på meget kort tid at sluse fordrevne fra Ukraine ind i det danske samfund.

- Opgaven er meget kompleks, og samtidig kender vi ikke omfanget. Det kræver, at vi har en person, der kan drive opgaven. Den er så stor, at det kræver dedikerede kræfter. Og det har vi fundet den helt rette person til, siger kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt.

Birgitte Guldberg har tidligere været sekretariatschef i Børn og Skole i Randers, og hun har også fem års erfaring med det øverste ansvar for Jammerbugt Asylafdeling, der driver asylcentre i Nordjylland, ligesom hun har været chef for borgerserviceområdet i Jammerbugt og sekretariatschef i Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg.

- Det ligger mig meget på sinde, at vi tager godt imod fordrevne fra Ukraine og samtidig trækker på de rigtig mange gode samarbejdsrelationer, der er i Randers Kommune som organisation, siger Birgitte Guldberg, som startede på arbejde kort før påske.

Fire dage

Ifølge Jesper Kaas Schmidt har kommunen blot fire dage, fra en ukrainer får opholdstilladelse, til at sørge for bolig, starte det rette integrationsforløb, tage mod børn i dagtilbud og skole, koordinere med mulige job og i samarbejde med frivillige organisationer skabe tilbud i fritiden. Samtidig er der også koordination med sundhedstilbud og sprogundervisning.

- Det er opgaver, vi også normalt håndterer, hvis vi som kommune modtager flygtninge. Forskellen er, at typisk vil en kommune have væsentligt bedre tid til opgaven, og normalt modtager vi måske en enkelt familie eller to. Så her kigger vi ind i en opgave med potentielt meget stor volumen og kort tid. Det kræver en stærk koordinering og flere kræfter, siger kommunaldirektøren.

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.