dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Aktuelt i TV 2-dokumentar:
Udvalg skal drøfte redegørelse til ministerie om Odinsgård

Formand for Social- og handicapudvalget i Haderslev Kommune, Lene Bierbaum, anerkender at kommunen ikke har gjort nok.

HADERSLEV: På baggrund af den aktuelle TV2-dokumentar ”Nødråb i Natten”, der fortæller om svigt af bl.a. beboere på bostedet Odinsgård i Haderslev Kommune, har social- og boligminister Pernille Rosenkranz-Theil bedt om en redegørelse fra Haderslev Kommune. Det skriver JydskeVestkysten.

Konkret vil ministeriet vil på baggrund af de problematiske forhold, der indgår i dokumentarprogrammerne, have en redegørelse for, hvornår og hvordan kommunen er blevet opmærksomme på problemerne på Odinsgård. Derudover vil ministeren have svar på, hvordan kommunen har håndteret de konkrete problemer samt vide, hvordan kommunen har været i kontakt med, har orienteret eller modtaget oplysninger fra andre myndigheder eller andre kommuner med borgere på bostedet.

Til JydskeVestkysten fortæller formand for social- og handicapudvalget Lene Bierbaum (V), at kommunen ikke har gjort nok. "(...) der er et politisk ansvar vedhæftet, og det agerer vi på og har ageret på. Vi er i gang og har handlet akut," siger hun med henvisning til, at udvalget i september lukkede Odinsgård for at ville genstarte bostedet med nye værdier og under et nyt navn.

Kendt til problemerne i mange år

Ifølge TV Syd har Haderslev Kommune kendt til problemerne på bostedet i mange år. Det har bl.a. i flere år ikke været muligt for pædagogstuderende fra UC Syd at komme i praktik på bostedet, fordi tidligere studerende praktikforløb har været for dårlige.

- Vi fik nogle kritiske tilbagemeldinger fra de studerende om deres praktik på Odinsgård. Og hvis praktikken er dårlig, så får de studerende også en dårlig uddannelse. Derfor blev vi - i gode dialog med Haderslev Kommune - enige om, at Odinsgård ikke egner sig som uddannelsessted, fortæller Jesper Wiese, institutchef, UC Syd.

Ifølge TV Syd mener Foreningen Lev Haderslev desuden at vide, at flere vikarbureauer afviser at sende vikarer til Odinsgård på grund af arbejdsforholdene. Og de er stærkt kritiske. 

Social- og handicapudvalget skal drøfte redegørelsen på et udvalgsmøde i dag den 7. november. Du kan læse dagsordenen for udvalgsmødet her.

lal

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.