dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Underretninger om børns trivsel blev overset i månedsvis
Fejlen skyldes, at en mailadresse blev erstattet med en ny, og herefter blev den af ukendte årsager, ved en fejl, ændret tilbage til den ikke eksisterende mailadresse. (Arkivfoto.)
Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Nyborg har ikke styr på mailen:
Underretninger om børns trivsel blev overset i månedsvis

En nedlagt mailadresse er tilsyneladende årsag til, at 277 henvendelser er blevet overset i tre en halv måned.

NYBORG: En større fejl hos Nyborg Kommunes social- og familieafdeling har resulteret i tre en halv måneds forsømmelse af vigtige henvendelser, herunder akutte underretninger vedrørende børns trivsel. Det skriver DR. 

Kommunaldirektør Tim Jeppesen beklager sagen og oplyser, at fejlen skyldes en kombination af menneskelig fejl og to systemfejl. Fejlen ligger i, at der på socialafdelingens hjemmeside figurerede en nedlagt mailadresse, hvorfor henvendelserne endte i en nedlagt postkasse, hvilket ingen i kommunen kendte til. Kommunaldirektøren fortæller, at der i alt drejer sig om 277 henvendelser, hvoraf 100 er børnesager. 

- Jeg vil være ærlig og sige, at jeg godt forstår, hvis man sidder tilbage og tænker, om man nu kan stole på det, der sker i Nyborg Kommune. Men det, man kan stole på, er, at når vi opdager de fejl, vi begår, tager vi os af dem, og så handler vi på dem. Og vi er godt på vej med at få rettet op på det her, udtaler Tim Jeppesen.

Fejl i syv år lang børnesag

Det er ikke mange øjeblikke siden, at Nyborg var involveret i en anden kontroversiel sag. I forgårs skrev DR, at Nyborg Kommune erkender stribevis af lovbrud og fejl i en konkret socialsag, som har kørt i syv år. 

I redegørelsen, som DR er i besiddelse af, indrømmer kommunen blandt andet, at den i strid med loven har undladt at følge to konkrete afgørelser fra Ankestyrelsen.

- Jeg synes kun, det er på sin plads, at vi lægger os fladt ned, når vi ikke har løst en sag godt nok. Det synes jeg hverken er flovt eller pinligt, at vi gør. Men jeg synes, det er utilfredsstillende og slet ikke godt nok, at vi ser et sagsforløb, som ikke lever op til den forventning, man som borger kan have, sagde socialdirektør Lone G. Lorenzen.

Ikke nok bemanding

Kommunaldirektør i Nyborg Tim Jeppesen erkender problemerne og siger, at der er for mange sager pr. medarbejder i social- og familieafdelingen.

Politikerne i kommunen vil derfor i næste måned blive præsenteret for en plan om at ansætte flere og i det hele taget bruge flere penge på området, siger Tim Jeppesen.

- I det omfang politikerne er med på den her plan, så handler vi på den dagen efter. Og det første vi gør er at slå stillinger op, så vi kan få nogle flere kolleger i social- og familieafdelingen, siger han til dr.dk.

hss/mar

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.