dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Velfærdsaftaler: systematik og struktur styrker forebyggelse i Viborg

Velfærdsaftaler: systematik og struktur styrker forebyggelse i Viborg

I podcastserien "Frisat - og hvad så" undersøger DK Medier, hvordan man griber det an, når drømmen om frisættelse går i opfyldelse. I femte afsnit er turen kommet til Viborg Kommune, der er frisat på ældreområdet.

 

FRISAT - OG HVAD SÅ er DK Mediers podcastserie om velfærdsaftalerne, hvor medarbejdere, ledere og forvaltningschefer på ældre-, skole- og dagtilbudsområdet, fortæller hvordan de har forvaltet friheden - hvad de har lært, og hvilke råd de har til andre, der ønsker at arbejde med frisættelse i deres kommune.

I Viborg har forvaltningen sat rammerne for frisættelsen, så det er så nemt som muligt for arbejdspladserne at trække læring ud af hinandens erfaringer. 

- Det med at finde ud af, hvad kernelæringen i en given prøvehandling er, har været en vigtig øvelse, siger sundhedschef i Viborg Kristine Stange.

- Det, vi har gjort centralt, er, at være insisterende på, at vi skulle blive ved, og at vi kontinuerligt skulle have de her store velfærdsevalueringsmøder, hvor vi fortæller hinanden, hvad vi har lært, og giver hinanden input og kvalificerer. Jeg tror, at det har været afgørende for momentum. 

Hør, hvordan det har givet pote, i femte afsnit af Frisat - og hvad så?

Medvirkende: Mette Bielefeldt Larsen, fysioterapeut i Viborg Kommune. Malene Balsby Roersen, ergoterapeut i Viborg Kommune. Jens Jensen, beboer på plejehjemmet Birkegården i Stoholm. Siv Kjær Nielsen, medarbejder på plejehjemmet Birkegården i Stoholm. Birgitte Helm Eskildsen, Centerleder på plejehjemmet Birkegården i Stoholm. Kristine Stange, Sundhedschef i Viborg Kommune.

Musik: Enjoy the Ride, Randy Sharp

Tilrettelæggelse og produktion: Stina Fink Elsing

Udgiver: DK Medier

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.