dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Velfærdsaftaler: Uro og besparelser hæmmer frisættelsesarbejdet

Velfærdsaftaler: Uro og besparelser hæmmer frisættelsesarbejdet

I podcastserien "Frisat - og hvad så" undersøger DK Medier, hvordan man griber det an, når drømmen om frisættelse går i opfyldelse. På Langeland har stram økonomi og omorganiseringer sat en stopper for en lovende prøvehandling.

FRISAT - OG HVAD SÅ er kommet til Langeland, hvor intentionerne i en ny rehabiliteringsmodel er blevet udfordret i sammenstødet med driftsmæssige problemer på ældreområdet. Det har tvunget kommunen til at sætte den lovende prøvehandling på pause. 

I det hele taget har kommunen ikke haft de nemmeste vilkår for at arbejde med velfærdsaftalen. For når der ikke er en ramme i form af tryghed i organisationen er det lidt op ad bakke, fortæller specialkonsulent ved ældre og sundhed Zita Rye Hedeby, der er projektleder for Langelands velfærdsaftale.

- Når man er fyldt op i forvejen med krav om besparelser og store omorganiseringer, så er der ikke ret meget juice tilbage på flasken, siger hun.

Nok er besparelser og omorganiseringer ikke forbeholdt Langeland, men hvorfor det nok alligevel har været lidt anderledes her, kan du høre i sjette afsnit af Frisat - og hvad så?

Medvirkende: Medvirkende: Lissy Margrethe Christensen, pensionist. Laura Nyu Knudsen, fysioterapeut ved træning og forebyggelse i Langeland Kommune. Lene Dam, social- og sundhedshjælper i Langeland Kommune. Solveig Stürup, leder af træning og forebyggelse i Langeland Kommune. Zita Rye Hedeby, specialkonsulent ved ældre og sundhed i Langeland Kommune.

Musik: Enjoy the Ride, Randy Sharp

Tilrettelæggelse og produktion: Stina Fink Elsing

Udgiver: DK Medier

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.