dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Christina Krzyrosiak går af som formand for kommission
Christina Krzyrosiak Hansen (S) var ikke forberedt på, at kommissionens arbejde skulle vare flere år.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Christina Krzyrosiak går af som formand for kommission

Kommissionen for den glemte kvindekamp tager for meget tid fra borgmesterjobbet i Holbæk.
22. MAJ 2024 14.46

HOLBÆK: Holbæks borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen (S), stopper som formand for Kommissionen for den glemte kvindekamp - en kommission nedsat af regeringen for at komme med bud på, hvordan indsatsen mod social kontrol skal styrkes.

Årsagen er, at hun ønsker at skabe mere tid til sin familie og borgmesterjobbet, oplyser hun på kommissionens hjemmeside.

- Det har været en stor ære og enormt vigtigt for mig at stå i spidsen for det vigtige arbejde. Jeg er imidlertid kommet frem til, at jeg ikke kan lægge den tid og de kræfter, det kræver at være kommissionsformand, mens jeg samtidig er borgmester i Holbæk, udvalgsformand i KL og nybagt mor til en lille dreng, forklarer hun.

- Jeg har siddet som formand for kommissionen i mere end to år på grund af valgkamp og regeringsforhandlinger. Det var noget længere tid end planlagt, og med min lille nye dreng i verden og borgmesterposten, så er det tid til at give stafetten videre til en anden ildsjæl, der har mulighed for at dedikere sig 100 % til den vigtige kamp mod æresrelateret social kontrol.

Sej kamp for at bestemme selv

I stedet overgår formandsposten nu til Anita Johnson, der indtil nu har været menigt medlem. Hun er til daglig direktør for Red Center, der blandt andet driver krisecentre.

- Jeg ser mange unge piger og kvinder, der kæmper en hård og sej kamp for at bestemme over eget liv og bryde ud af æresrelateret social kontrol. De fortjener al den hjælp og støtte, vi som samfund kan give dem. Arbejdet i kommissionen står mit hjerte meget nært, og jeg er beæret over at blive udpeget til at lede arbejdet videre efter Christina, siger hun.

Kommissionen blev nedsat i starten af 2022 og var i sin første tid omdiskuteret, da den blandt andet foreslog et tørklædeforbud i folkeskolen. Forslaget udløste en del kritik og fik to medlemmer til senere at tage afstand.

Blandt andre anbefalinger var kommunale beredskabsplaner mod æresrelateret social kontrol og skærpet kontrol med muslimske friskoler.

Kommissionen har i en periode siden ligget i dvale, men blev genoplivet i februar.

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.