dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

5,3 millioner kulturkroner til idræt for socialt udsatte

Midlerne kan få gang i flere indsatser, så grupper af socialt udsatte kan komme igang med at dyrke idræt.
17. JUN 2024 16.55

Idræt for socialt udsatte har udsigt til at få en stor del af de 11,9 millioner kr., som Kulturministeriet vil fordele til idrætsformål, oplyser ministeriet.

Der er således afsat 5,3 millioner kroner til idrætsindsatser for socialt udsatte mennesker, bl.a. til organisationen Ombold, hvor hjemløse nyder stor gavn af spille fodbold, og til Idræt for Sindet, der arbejder for, at psykisk sårbare kan deltage i foreningslivet og dyrke idræt.

- Jeg glæder mig over, at vi har fundet penge til en række indsatser, som hjælper flere grupper af sociale udsatte med at komme i gang med at dyrke idræt. De sociale fællesskaber i idrætslivet er meget givende, og jeg ved, at indsatser som for eksempel Ombold og Idræt for Sindet er meget værdsat, siger kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M).

De 11,9 mio. kr. er en mindre del af udlodningsmidlerne til idrætsformål, som fordeles af kulturministeren med godkendelse af Folketingets Finansudvalg. Blandt de øvrige modtagere af årets midler er Anti Doping Danmark.

dotn

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.