dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Aarhus åbner fælleshus til ukrainske flygtninge

KORT NYT11. MAJ 2022 10.59

AARHUS: Aarhus har modtaget i omegnen af 900 ukrainske flygtninge. Nu stiler Sundhed og Omsorg et fælleshus i Carl Blochsgade til rådighed for civilsamfundet og de frivillige organisationer. Huset skal danne ramme for fællesskaber, forebyggelse af ensomhed og brobygning til foreningslivets tilbud, oplyser forvaltningen. 

- Det er vigtigt, at vi tilbyder de ukrainere, der er flygtet fra krig og ødelæggelse, et sted, hvor de kan mødes. Om det så er til uformelt samvær, fællesspisninger, aktiviteter eller arrangementer, siger rådmand for Sundhed og Omsorg, Christian Budde (K). 

Huset kommer til at have eget køkken og en cafe, der drives af frivillige, samt aktivitetslokaler, hvor man kan lave kulturelle aktiviteter, koncerter eller informationsmøder, samt aktivitetsrum, hvor der for eksempel kan indrettes børnehjørne, rådgivningslokale, kreative værksteder med videre. Huset skal indrettes, så det kan give ukrainerne en følelse af god og tryg atmosfære, der lægger op til fællesskaber. 

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.