DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aarhus fordeler 25 mio. kr. på socialområdet

KORT NYT12. MAR 2021 8.11

AARHUS: Efter en offentlig høringsproces er forligskredsen bag budget 2020 klar til at fordele 25 mio. kr. til opstart af 13 initiativer i Den Sociale Bæredygtighedsplan. Det oplyser kommunen. Initiativerne skal styrke den forebyggende indsats og skabe mere helhedsorienterede forløb for socialt udsatte børn, unge og voksne.

- Aftalen betyder, at der nu er bedre hjælp på vej til byens udsatte – blandt andet i form af en styrket rusmiddelindsats, nye og styrkede familieindsatser og bedre støtte til aarhusianere på kanten af hjemløshed, fortæller Kristian Würtz (S), social- og beskæftigelsesrådmand.

Forligspartierne bag budgetaftalen for 2020-2023 besluttede at løfte socialområdet med godt 69 mio. kr. årligt. Et coronarelateret mindreforbrug i Sociale Forhold og Beskæftigelse i 2020 har gjort det muligt at afsætte 25 mio. kr. til at hjælpe flere initiativer i Den Sociale Bæredygtighedsplan hurtigere og bedre fra start.

Initiativerne i Den Sociale Bæredygtighedsplan har fokus på fem temaer: 1) Bedre hverdag for børn med særlige behov, 2) Flere unge i job eller uddannelse, 3) Bedre hverdag for aarhusianere med psykisk sygdom, 4) Flere hjemløse i egen bolig samt 5) Bedre hverdag for voksne med handicap.

Kilde: Aarhus Kommune

ibs