dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

AGF skal sammen med kommunen hjælpe udsatte unge i job

Udsatte Aarhus-unge i alderen 14-17 år skal motiveres og inspireres - bl.a. af fodbold-sponsorer - til at blive en del af et arbejdsfællesskab.

AARHUS: Et fritidsjob kan have stor betydning for unges trivsel og fremtid på arbejdsmarkedet. Derfor er Aarhus Kommune og fodboldklubben AGF gået sammen om et nyt fritidsjobforløb, som skal klæde udsatte unge i alderen 14-17 år på til at blive en del af et arbejdsfællesskab, oplyser kommunen.

De unge i projektet bliver en del af et udviklingsforløb på AGF’s hjemmebane, Ceres Park. Gennem workshops, arrangementer og undervisning med inspiration fra sportens verden får de unge mulighed for at opbygge konkrete kompetencer og en tro på egne evner, som de senere kan bruge i et fritidsjob.

AGF har en stærk position i lokalsamfundet, både som samlingspunkt for fodboldglade aarhusianere og med et stort netværk af sponsorer og lokale virksomheder. Kombineret med Aarhus Kommunes store kendskab til de unge vil parterne sammen sikre, at flere unge kan få del i de positive effekter af et fritidsjob.

 

Fritidsjobforløbet er for unge, som ikke har forudsætninger for at søge, få og fastholde et fritidsjob på egen hånd. Det kan være på grund af manglende tro på fremtidsmuligheder, sociale udfordringer, begyndende mistrivsel, skolefravær eller risiko for kriminalitet.

Forløbet tilrettelægges den enkelte unge. Aarhus Kommune og AGF forventer, at 45-60 unge årligt kan blive en del af projektet.

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.