dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
At åbne et tilbud for alle i stedet for kun de ’særligt sårbare’ gav pris
Pia Jessen, leder af Familiens Hus og Jeanette Ingemann, formand for Ældre- og Sundhedsudvalget, modtager prisen på KL’s Social- og Sundhedspolitiske Forum.
Foto: Lars Horn, Baghuset.

At åbne et tilbud for alle i stedet for kun de ’særligt sårbare’ gav pris

Høje-Taastrup vinder med Familiens Hus KL’s forebyggelsespris 2023. Bedste viden, velfungerende tværfagligt samarbejde og tæt samarbejde med civilsamfundet ligger bag.
12. MAJ 2023 13.02

HØJE-TAASTRUP: Kommunernes forebyggelsespris er netop blevet uddelt for fjerde gang på årets Social- og Sundhedspolitiske forum. Det blev Høje-Taastrup Kommune og Familiens Hus, der i et stærkt felt af nominerede løb med prisen, oplyser KL.

Familiens Hus har haft stor betydning for sundheden hos familier og børn i sårbare positioner og er et stærkt lokalt forankret hus, som kommer helt tæt på familierne.

- Det forebyggende arbejde fylder rigtig meget i kommunerne, det er tydeligt at se i de rigtig stærke indstillinger, som vi har fået i år. Familiens Hus i Høje-Taastrup vinder, fordi indsatserne i huset bygger på bedste viden, og der er et velfungerende tværfagligt samarbejde og også tæt samarbejde med civilsamfundet. Derudover er indsatsen blevet udvidet til alle familier, hvilket også er rigtig godt. Når der er tale om et tilbud til alle, får vi også dem med, der har mest brug for det. Mange vil hellere være i et tilbud for alle end et kun for ’særligt sårbare’, siger medlem af KL's Sundheds- og Ældreudvalg, Pernille Beckman (V).

KL’s Sundheds- og Ældreudvalg oprettede i 2019 forebyggelsesprisen, som i år uddeles for fjerde gang. I år har der været 30 indstillinger til forebyggelsesprisen, som har haft fokus på social ulighed i sundhed. Derfor har det være muligt i 2023 at indstille indsatser i kommuner, der bidrager til at fremme sundhed og forebygge sygdom blandt borgere i sårbare eller udsatte positioner.

De to øvrige finalister var mandegrupper 65+ ’Vi Løfter i flok’ fra Horsens Kommune og Røgfri Sammen fra Nyborg Kommune, som begge arbejder med målgrupper, der ellers er svære at nå, men som her lykkes med gode resultater.

Familiens Hus er for alle forældre i kommunen med børn fra 0-6 år og har alt fra barselstilbud, mødregrupper og far-tilbud til karrierecafé, erhvervsvejledning og individuel rådgivning. Der er også tilbud til gravide.

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.