DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Dragør henter sociale opgaver hjem fra Tårnby

Staten har netop givet Dragør og Tårnby kommuner dispensation fra kravet om forpligtende kommunalt samarbejde på udvalgte områder.
23. APR 2021 10.52

DRAGØR / TÅRNBY: Siden 2007 har Dragør og Tårnby  været forpligtet til at indgå formelt kommunalt samarbejde på en række områder inden for blandt andet miljø, socialområdet, genoptræning og specialundervisning. Men nu henter Dragør, der er den lille i det samarbejde, en række hovedsageligt sociale opgaver hjem, oplyser kommunen.

Dragør og Tårnby har i fællesskab fortalt Indenrigsministeriet, i hvilket omfang de ønsker at fortsætte samarbejde, og hvilke opgaver Dragør kunne overtage.

Efter drøftelser med de relevante fagministerier er der nu givet dispensation til opgaver inden for tre områder, nemlig:

  1. Genoptræning og socialpædagogisk støtte
  2. Det sociale område (rådgivning om hjælpemidler og forbrugsgoder, ledsagelse for voksne samt sager om boligindretning og om hjælpemidler, forbrugsgoder og støtte til bil)
  3. Specialundervisning for børn og voksne.
Rottebekæmpelse på tale

Ministeriet har også tilkendegivet, at Dragør kan hjemtage rottebekæmpelse efter miljøbeskyttelsesloven. Det forslag kommer fra Tårnby og medfører et selvstændigt forløb i dialog kommunerne imellem og en endelig politisk beslutning.

Dragør går nu i gang med at forberede sig på situationen, som blandt andet indebærer en virksomhedsoverdragelse af medarbejdere.

Endvidere skal politikerne tage stilling til kvalitetsstandarder og afledte økonomiske konsekvenser. Det forventes, at dispensationen kan træde i kraft 1. september i år.

ka