DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Efteruddannelse skal få firmaer gennem coronakrisen

Norddjurs Kommune tilbyder virksomheder gode råd om at undgå afskedigelser ved at sende medarbejdere på kurser.

NORDDJURS: Erhvervslivet skal støttes i at undgå afskedigelser under coronakrisen, og til det formål har Norddjurs Kommune opfundet det, man kalder Norddjursmodellen.

Den går ud på, at virksomheder tilbydes én til én vejledning om muligheden for at få tilført likviditet ved at sende medarbejdere gennem et uddannelsesforløb, når der ikke er arbejdsopgaver til alle, samtidig med, at virksomheden får tilskud til deres løn.

Kommunens erhvervsafdeling tilbyder at bistå med det praktiske, så der kommer styr på ansøgninger til støtteordninger som SVU og VEU samt til relevante kompetencefonde.

Modellen har opbakning fra de lokale organisationer på arbejdsgiver- og arbejdstagersiden, som alle kan se fordelen i at sende medarbejdere gennem et uddannelsesforløb, hvis man er i perioder ramt af en slunken ordrebeholdning eller sæsonudsving som fx i turistbranchen.

Andre kommuner følger med

- Jeg er ikke i tvivl om, at Norddjursmodellen har en effekt, siger Torben Jakobsen, formand for LO Djursland og fortsætter:

- Det er en model, andre kommuner skuer langt efter. Flere virksomheder i kommunen har allerede benyttet sig af vejledning.

Modellen udføres i samarbejde med AOF Midt, og her siger direktør Karl Schmidt:

- Det, vi oplever, er, at virksomhederne bliver overraskede over de muligheder, der faktisk er, men også at det kræver, at de skal justere i deres planlægning. Det er en sund øvelse i forhold til at ruste virksomheden fremadrettet.

Rådgivningen er søsat efter sommerferien og udbygges nu med to workshops i form af korte gå-hjem-møder, så erhvervslivets behov rammes bedst muligt, siger kommunens chef for erhverv og arbejdsmarked, Erik Holck Hansen.

ak