DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Faaborg-Midtfyn styrker socialområdet

1. juni kan Faaborg-Midtfyn Kommune byde velkommen til to nye chefer. Hen over sommeren skal et nyt sammenhængende fagområde overvejes.
1. MAJ 2020 12.30

FAABORG-MIDTFYN: Faaborg-Midtfyn Kommune har ansat to chefer til ældre-, sundheds- og socialområdet. Stillingen som socialchef er helt ny og et led i en styrkelse af socialområdet, oplyser kommunen.

Ny chef for sundheds- og ældreområdet er Kitt Lysén Pedersen. Hun kommer fra en stilling som senior- og velfærdschef i Middelfart Kommune og har massiv erfaring som kommunal leder inden for ældreområdet i både Middelfart og Assens kommuner. Hun er uddannet sygeplejerske.

Ny socialchef er Tina Wahl, som tidligere blandt andet har været kontorchef i KL med ansvar for socialområdet. Senest kommer hun fra Fonden Novavi, der tilbyder misbrugsbehandling. Hun har derfor et indgående kendskab til socialområdet i kommunalt regi.

Skal forebygge merforbrug

I dag er socialområdet delt mellem særligt fagområderne Sundhed og Omsorg samt Opvækst og Læring, men kommunalbestyrelsen har besluttet at igangsætte en proces, der skal afsøge muligheden for at skabe et nyt, sammenhængende fagområde inden for det sociale område. Denne proces starter 1. juni, når de to nye chefer tiltræder.

Formålet er at sikre mere nærværende ledelse på sundheds- og socialområdet – og i sidste ende at skabe bedre sammenhæng i borgernes forløb og forebygge det merforbrug, der har været på området i de senere år.

Den endelige beslutning om et nyt fagområde forventes at blive truffet på kommunalbestyrelsens møde i oktober.  Hvis det bliver besluttet at samle socialområdet til ét fagområde, vil det ikke få indflydelse på antallet af politiske fagudvalg.

De to nye chefer er sidestillede, også indtil den nye organisering er på plads, og de bliver begge en del af kommunens chefforum, der i alt består af syv chefer samt de tre medlemmer af direktionen.

ka