dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Flere børn og unge modtager handicaphjælp
I alt modtog 11900 børn og unge de handicapkompenserende indsatser i 2023.
Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Flere børn og unge modtager handicaphjælp

Vejen og Lolland var de to kommuner, der bevilgede mest handicaphjælp til kommunernes børn og unge.

Flere børn og unge i Danmark får hjælp fra kommunen i forbindelse med et fysisk eller psykisk handicap. Andelen af børn og unge, der i 2023 modtog handicapindsatser, steg nemlig med 1600 sammenlignet med året før.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

I alt modtog 11.900 børn og unge de handicapkompenserende indsatser. Det svarer til, at en procent af alle børn og unge i Danmark under 18 år modtog handicaphjælp fra kommunen i 2023. Året før var tallet 0,9 procent.

Aflastning af forældre var den indsats, der blev givet flest gange i 2023. Aflastningshjælpen udgjorde mere end halvdelen af den samlede handicaphjælp og indebærer hjælp til praktiske opgaver i hjemmet.

Varierer på tværs af landet

Derudover blev de handicapkompenserende indsatser fordelt på hjælp til fysiske og psykiske færdigheder, særlige dag- og klubtilbud, hjemmetræning af børn og personlig hjælp og pleje.

Aldersgruppen af børn mellem 6 og 11 år, der modtog hjælp, udgjorde 4.700 børn og var dermed den gruppe, der modtog flest handicapindsatser.

Kommunernes brug af serviceloven til hjælp og støtte varierer meget på tværs af landet. I 11 kommuner bevilges handicaphjælpen til mindre end 0,5 procent af børn og unge.

I Vejen Kommune og Lolland Kommune bevilges hjælpen til henholdsvis 6,8 og 6,5 procent af kommunernes børn og unge. I 2022 var Vejen også den kommune, der bevilgede flest handicapindsatser til børn og unge.

/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.