DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Trods coronakrisen:
Hver dag i sidste uge færre nyledige end gennemsnittet

Første uge med færre nytilmeldte ledige alle syv ugedage end de foregående års gennemsnit.
25. MAJ 2020 13.15
TEMA: Corona

For første gang under coronakrisen var tilgangen af nytilmeldte ledige alle syv dage i sidste uge mindre end de foregående års gennemsnit for de samme ugedage. Nyledigheden var i forvejen fladet ud efter en mindre top på kurven 1. maj på grund af månedsskiftet.

Siden 1. maj har tilgangen af nyledige flere gange ramt et niveau under gennemsnittet, men i sidste uge var første gang, det skete alle ugens dage. I alt meldte lige over 4.000 personer sig ledige i løbet af sidste uge, og det var små 1.600 færre end gennemsnittet for de foregående fem år.

Tallene fremgår af Beskæftigelsesministeriets daglige monitorering af ekstraledigheden under coronakrisen. Kurverne over artiklen viser udviklingen, siden monitoreringen begyndte for to og en halv måned siden.

Kurven med den sorte linje øverst viser antallet af nye ledige den pågældende dag, den stiplede linje er gennemsnittet for de seneste fem år, og den røde linje viser, hvor mange ekstra ledige der er kommet under coronakrisen. De dage den røde streg dykker under nul, har der været færre ledige end de foregående års gennemsnit.