dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Forskere kortlægger digital chikane på over 100 arbejdspladser
Nyt forskningsprojekt skal kortlægge omfanget af digital chikane på danske arbejdspladser og give bud på, hvordan det kan forebygges. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Forskere kortlægger digital chikane på over 100 arbejdspladser

Socialrådgivere og andre faggrupper bliver chikaneret på sociale medier, og nu vil nyt projekt kaste lys over omfanget i samarbejde med bl.a. KL.

Flere end 100 private og offentlige arbejdspladser medvirker i den hidtil største kortlægning af omfanget af digital chikane. Det skriver DR Nyheder.

Projektet løber over tre år og skal kortlægge omfanget af medarbejdere, der udsættes for chikane, trusler og krænkelser via sms, e-mail og sociale medier.

Det skal også give nogle bud på, hvordan man kan forebygge den digitale chikane.

- Det er stort set ikke undersøgt i dansk kontekst. Hverken hvordan risikoen for digital chikane kan mindskes, eller hvordan det håndteres bedst muligt, siger seniorforsker på Arbejdsmedicinsk Klinik på Regionshospitalet Gødstrup Lars Peter Sønderbo Andersen til DR.

Udfordring for socialrådgivere

Det er tidligere beskrevet, at flere faggrupper i stigende grad bliver udsat for chikane eller hængt ud på sociale medier.

Det gælder eksempelvis socialrådgivere, har Dansk Socialrådgiverforening tidligere oplyst.

- Vi har ikke opdaterede tal på området, men vi kan klart mærke, at det stadig er en udfordring for socialrådgivere. Vi oplever, at digital chikane er blevet et stigende problem, sagde næstforkvinde for Dansk Socialrådgiverforening Ditte Brøndum i marts til Jyllands-Posten.

Også landets fængselsbetjente oplever i stigende grad at blive chikaneret eller truet via sociale medier som Facebook, oplyser forbundet.

- Det skaber selvfølgelig utryghed og bekymring at modtage den slags, når du sidder derhjemme. Det er langt over grænsen at blive antastet på denne måde i den private sfære, siger forbundsformand Bo Yde Sørensen.

Kortlægningen sker i samarbejde med Arbejdstilsynet, KL og flere fagforeninger. Det er finansieret af Arbejdsmiljøforskningsfonden.


/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.