DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Gladsaxe-udvalg får mere indblik i klagesager om ældresvigt

GLADSAXE: Et flertal i byrådet i Gladsaxe har med stemmer fra S, R, SF og Kristian Niebuhr vedtaget, at Sundheds- og Rehabiliteringsudvalget fremover skal orienteres om konkrete og alvorlige sager med omsorgssvigt eller alvorlige fejl i plejen, men uden fast afrapportering og uden at forholde sig til alle typer klager, oplyser Gladsaxebladet.

Både EL og Venstre ønskede, at flere af klagesagerne blev forelagt udvalget og kategoriseret, og at man blev løbende orienteret – begge forslag blev dog stemt ned. Sagen kom op i kølvandet på TV2-dokumentaren ”Plejehjemmene bag facaden” om alvorlige omsorgssvigt på plejecentre i Randers og Aarhus.

Forvaltningens definition på en klage blev: "At der er tale om en klage, når der ønskes et skriftligt svar fra leder, chef, direktør eller borgmester. Hvis de ovennævnte henvendelser til enhederne ikke bliver afklaret til borgerens eller de pårørendes tilfredshed, vil den enkelte leder spørge, om henvendelsen skal betragtes som en klage. Hvis svaret er ja, vil sagen blive behandlet som en klage."

ka