dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Halvdelen af landets familieafdelinger kæmper med tidsfrister

KORT NYT2. APR 2024 10.23

Det bekymrer socialudvalgsformand i KL Ulrik Wilbek (V), at halvdelen af landets familieafdelinger har svært ved at overholde vigtige tidsfrister. Det er alt fra tabt arbejdsfortjeneste til handicapydelser og støtte i hjemmet, kommunerne har svært ved at nå inden for fristen.

Det viser en rundspørge, DR har lavet, hvor kun 24 ud af de 82 kommuner, som har deltaget, svarer nej til, at de har svært ved at overholde sagbehandlingsfrister i familieafdelingerne. En ekspert kalder det "et kæmpe problem" og hos Børns Vilkår er man ligeledes bekymret, da kommunerne risikerer at "gøre ondt værre".

- Det er på ingen måder godt nok. Der lægger jeg mig fladt ned, men det er også et billede på en samfundsudvikling, som vi bliver nødt til at se på i fællesskab med Christiansborg, siger Ulrik Wilbek.

lal

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.