DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Indvandrere på kontanthjælp modtager mindre aktivering

Især ikke-vestlige kvinder er sjældent i aktivering.
11. AUG 2020 9.40

På trods af en markant overrepræsentation i kontanthjælpssystemet får indvandrere på kontanthjælp mindre aktivering end etniske danskere. Det konkluderer en analyse fra Danmarks Videncenter for Integration.

Det risikerer at betyde, at færre indvandrere kommer i beskæftigelse, end hvis gruppens aktivering var på niveau med etniske danskeres.

Ifølge analysen er det både vestlige og ikke-vestlige indvandrere på kontanthjælp, der får mindre aktivering end etniske danskere.

Kvindelige ikke-vestlige indvandrere får mindst aktivering med en aktiveringsgrad på 11,4 pct. (de er i aktivering 11,4 pct. af tiden). Til sammenligning har etniske danske kvinder på kontanthjælp en aktiveringsgrad på 16,8 pct.

Ikke-vestlige indvandrere får især mindre virksomhedspraktik end etniske danskere på kontanthjælp. Vestlige og ikke-vestlige indvandrere får derimod marginalt mere ordinær uddannelse.

En medvirkende årsag til forskellene kan ifølge videncentret være, at kun 17 pct. af ikke-vestlige indvandrere vurderes  jobparate mod 25 pct. af personer med dansk herkomst. Jobparate modtager nemlig oftere en mere aktiv og jobrettet beskæftigelsesindsats.

ak