dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Inflationshjælp til dagplejere er nu vedtaget

KORT NYT25. MAJ 2023 14.45

Et flertal i Folketinget har netop tredjebehandlet og vedtaget en aftale fra februar måned om, at dagplejerne i hele 2023 får forhøjet deres fradrag fra de sædvanlige 60 procent til 68 procent. Det oplyser FOA. 

- Vi har i FOA kæmpet indædt for at få politikerne til at forstå, hvor hårdt inflationen har presset dagplejerne, fordi de ikke kan spare på børnene, mens priserne på alt fra el, vand og varme til bananer og brød er braget i vejret. Og vi har understreget det urimelige i, at dagplejerne selv har skullet bære de stigende udgifter, selv om de er et kommunalt tilbud. Samtidig gik dagplejerne selv gik i kødet på politikerne og konfronterede dem ansigt til ansigt rundt om i landet under valgkampen op til folketingsvalget for at fortælle dem om deres udfordringer. Så jeg er virkelig glad for, at politikerne har hørt dagplejernes nødråb og nu giver dagplejere landet over en tiltrængt økonomisk håndsrækning, siger Kim Henriksen, sektorformand ved FOA. 

Det forhøjede fradrag gælder for hele 2023 – det vil sige også med tilbagevirkende kraft.

hss

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.