dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Medie:
Intern revision kritiserer København for mangler i håndtering af bilag

Der er problemer i alle forvaltninger bortset fra Beskæftigelse og Integration.

KØBENHAVN: Københavns Kommune får på baggrund af en stribe eksempler på dårlig bilagshåndtering en rød anmærkning af sin egen økonomiske vagthund, Intern Revision. Det skriver Berlingske på baggrund af aktindsigt i de problematiske bilag, der peger på, at der er problemer i næsten alle kommunens forvaltninger med Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen som positiv undtagelse.

Kommunens interne revision har ifølge avisen foretaget stikprøver af i alt 384 bilag i 2023. I Socialforvaltningen er der eksempelvis blevet købt morgenmad, kørt i taxa og repareret cykel, hvor tallene ikke stemmer »med den underliggende dokumentation«. Derudover mangler »formål og deltagere på bilagene« i nogle tilfælde, lyder det. Lignende bilag og problematikker går igen i flere bilag også fra de øvrige forvaltninger.

Det er ikke første gang, at bilag i Københavns forvaltninger er i fokus.

I februar 2023 besluttede Københavns kultur- og fritidsforvaltning at gennemgå bilag fra spillesteder og kulturhuse i en nedsat kontrol-taskforce. Det skete efter afsløringer af, at en tidligere chef for det kommunale spillested Amager Bio og fem medarbejdere bl.a. drak to flasker vin til 800 kr. stykket og afleverede bilag på 5.865 kr. fra et restaurantbesøg i Aarhus.

I den aktuelle sag ser økonomiforvaltningen i Københavns Kommune ifølge Berlingske "... med alvor på, at der fortsat er mangler i håndteringen af bilagsdokumentation" og bestræber sig på, at forretningsgangene i kommunen "administreres betryggende og er i overensstemmelse med gældende love, forskrifter, indgåede aftaler og god adfærd i det offentlige".

dotn

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.