DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Jammerbugt står bag ny idrætsforening for psykisk sårbare

KORT NYT18. APR 2021 11.30

JAMMERBUGT: I et samarbejde mellem Jammerbugt Kommune og DGI Nordjylland oprettes en idrætsforening for kommunens psykisk sårbare borgere. Initiativet er en del af projektet "Idræt for Sindet". Idrætsforeningen er også for andre borgere, men den skal primært henvende sig til de, der har psykiske udfordringer. Det oplyser kommunen.

DGI skal i opstarten bistå kommunen med rådgivning og mulighed for medfinansiering af idrætsredskaber og opstartsaktiviteter. Fra kommunens side ses tiltaget som en ekstra indsats for at skabe mere lighed i sundheden med fokus på sårbare borgere. Udover fokusset på sundhed, kan det også have positiv indflydelse på de sårbare borges mulighed for at få eller beholde et arbejde, lyder det fra kommunen. 

- Der er ingen tvivl om, at kommunens deltagelse i foreningslivet er med til at øge mulighederne for at få og beholde et job. At være aktiv og være del af et fællesskab øger den mentale sundhed for alle, og i det konkrete tilfælde kan det være med at give nogle af vores sårbare borgere større mod på arbejdslivet, som er en anden form for fællesskab, siger formand for Beskæftigelsesudvalget Morten Klessen (S).

mh