DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Spørgeskema:
KL sætter fokus på sexisme i byrådene

KL starter en undersøgelser af sexisme i de danske byråd og kommunalbestyrelser, der skal sætte fokus på dialogen i de enkelte byråd.

Debatten om sexisme er blusset op igen, og derfor vil KL undersøge, hvordan det ser ud i danske byråd og kommunalbestyrelser. Det oplyser foreningen.

Der skal fokus på det lokalt og lægges op til, at dialogen skal styrkes i de enkelte byråd. KL laver en landsdækkende og anonym spørgeskemaundersøgelse blandt byrådsmedlemmer.

- Det er en ekstremt vigtig debat, vi som samfund har lige nu, og det er et stærkt afsæt til igen at tage temaet op og kigge nærmere på, om vi i kommunalbestyrelserne har noget i vores adfærd og kultur, der skal drøftes og handles på. Det er vigtigt for den enkelte, der måtte have oplevet noget, der er over grænsen, og for arbejdsmiljøet i kommunalbestyrelserne, siger KL’s formand Jacob Bundsgaard (S).

Udover spørgeskemaet udarbejder KL også materiale til kommunerne med værktøjer og vejledning. Fx er der rådgivning at hente til, hvordan de enkelte byråd kan lave lokale undersøgelser af kulturen, og hvordan sexisme og krænkende adfærd kan håndteres. 

ibs