dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
København sætter nyt krav til leverandører: Ansæt medarbejdere med handicap
København har vedtaget at tilføje en klausul i kontrakter af en hvis. Klausulen stiller krav til leverandører om at have borgere med handicap ansat, hvis de vil være leverandør. (Arkivfoto.)
Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

København sætter nyt krav til leverandører: Ansæt medarbejdere med handicap

Torsdag vedtog Københavns borgerrepræsentation at tilføje en social klasul til kontrakter med leverandører, hvor der stilles krav om, at virksomheder har medarbejdere med et handicap ansat.

KØBENHAVN: Mennesker, der lever et handicap, har sværere end andre ved at finde et job. Det problem håber politkerne i Københavns Kommune nu at kunne være med til at lette.

Således vil kommunen stille krav om at virksomheder, der leverer varer eller tjenester til Københavns Kommune, skal have medarbejdere med et handicap ansat.

Beslutningen om at vedtage den sociale klausul blev taget torsdag på et møde i borgerrepræsentationen. Kravet til leverandørerne vil træde i kraft fra 1. august, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- Det er et stort problem, at mange mennesker med handicap ikke kan finde et job. Jeg vil gerne skubbe på for, at flere virksomheder får øjnene op for, at mennesker med et handicap også er værdifulde medarbejdere for dem. Særligt i en tid, hvor der er mangel på arbejdskraft, er jeg sikker på, at mange virksomheder vil opdage, at det kan være en del af løsningen, siger socialborgmester Karina Vestergård Madsen (EL).

Skal gælde for kontrakter på over fem mio. kr.

Den nye klausul vil som udgangspunkt gælde for leverandører på kontrakter, der overstiger en samlet værdi på fem mio. kr. Et foreløbigt estimat viser, at kommunen indgår ca. 160 nye kontrakter om året i den størrelsesorden.

Med det nye krav forpligtes leverandører til at have en eller flere personer med handicap ansat. Kravet kan opfyldes af leverandøren ved anvendelse af fx personer i fleksjob eller ansatte, der eksempelvis enten er på førtidspension med løntilskud eller er bevilget tilskud til hjælpemidler

Det vil være op til den forvaltning, der indgår kontrakten, at foretage en konkret vurdering af, hvor mange mennesker med et handicap, den enkelte leverandør skal have ansat.

Københavns Kommune stiller allerede i dag krav til, at kommunens leverandører skal have lærepladser og virksomhedspraktik.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.