dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Efter fejlvurdering af spareeffekt:
Køges ældre- og sundhedsudvalg beder om flere penge

KORT NYT6. JUN 2024 8.45

KØGE: Ældre- og sundhedsudvalget i Køge Kommune har opgivet at realisere en besparelse på 18,7 mio. kr. inden årets udgang. Det sker efter en fejl i velfærdforvaltningens forudsigelse af spare- og effektiviseringsgevinster på området, skriver Sjællandske Nyheder.

- Der må blive trukket en streg i sandet og sagt stop. Det her får for store konsekvenser for ældste og svageste, konstaterer udvalgsformand Bent Sten Andersen (V), der har kontaktet økonomiudvalget for at bede om et kassetræk. En henvendelse, der er blevet mødt med forståelse. Inden forelæggelse for økonomiudvalget behandles sagen i ældre- og socialudvalgets møde denne måned. 

Spare- og effektiviseringsgevinsterne bygger på beregninger fra konsulentvirksomheden Marselisborg, der har været meget langt fra den mulige besparelse. En advarsel i et høringssvar fra seniorrådet i efteråret blev overhørt, erkender udvalgsformanden: "Da jeg præsenterede det for Marselisborg, får jeg at vide, at sådan er det. De har endda sat det konservativt, underforstået at besparelsen i 2024 formentlig ville blive endnu større", siger udvalgsformanden.

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.