dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Kritik: Ny handicapaftale er til for kommunernes økonomi – ikke for mennesker
Thorkild Olesen, formand for Dansk Handicaporganisation, kritiserer regeringens handicapaftale for først og fremmest at tage hensyn til kommunernes økonomi.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Kritik: Ny handicapaftale er til for kommunernes økonomi – ikke for mennesker

Det specialiserede socialområde har længe været et ømt punkt for kommunerne. Ny aftale skal få styr på udgifterne, men får kritik for at sætte økonomi over borgere med handicap.

Udfordringerne med stigende udgifter til det specialiserede socialområde har længe været en gordisk knude for kommunerne.

I sidste uge kunne regeringen annoncere, at der for første gang var indgået en samlet politisk aftale på handicapområdet sammen med Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti og Radikale Venstre.

I denne uge kunne KL så fortælle, at de og regeringen som led i økonomiforhandlingerne er blevet enige om en delaftale på det specialiserede socialområde.

Aftalen møder dog kritik for ikke at tage hensyn til mennesker med handicap og i stedet først og fremmest at være blevet indgået af hensyn til kommunernes økonomi.

Medvirkende: Thorkild Olesen, formand for Dansk Handicaporganisation, og Charlotte Broman Mølbæk, handicapordfører for SF.

Vært: Emil Staulund Larsen

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.