dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Nordfyn har igangsat hasteundersøgelse

Sidste uge bad Ankestyrelsen om en redegørelse fra kommunen om de ulovlige og kritiske forhold i børne- og ungeafdelingen. Nu får Nordfyn også udarbejdet en ekstern rapport.

NORDFYN: Revisionsvirksomheden BDO skal nu udarbejde en undersøgelse af forholdene i Nordfyns Kommunes børn- og ungeafdeling. Det skriver Fyens Stiftstidende.

I sidste uge bad Ankestyrelsen om en redegørelse fra kommunen om de ulovlige og kritiske forhold i afdelingen. I 2020 konstaterede Socialstyrelsen store problemer med behandlingen af børnesager, og styrelsens task force har assisteret med at forbedre kvaliteten, ligesom der er blevet ansat flere medarbejdere.

Men særligt et stigende antal indberetninger har medført, at problemerne stadig ikke er løst. Nordfyns har langt flere sociale sager end landsgennemsnittet. Ifølge Danmarks Statistik modtog kommunen i 2022 i alt 408 underretninger i sager om børn. Det tal var i 2015 på 279.

De skulle bryde loven

Til Fyens Stiftstidende har syv tidligere socialrådgivere fortalt om hverdagen i afdelingen. De fortæller blandt andet om en kultur, hvor medarbejdere får ulovlige instrukser og bliver kaldt til tjenstlige samtaler, hvis de ikke vil bryde loven. Udvalgsformand Kasper Solberg (S) vil ikke afvise, at sagen kan få ansættelsesmæssige konsekvenser. Men det kræver en undersøgelse, så kommunen har en saglig begrundelse.

- BDO har lovet at have en indledende undersøgelse klar inden økonomiudvalgsmødet den 21. februar. Der får vi så svar på de sager, vi har bedt om at få kigget på, og så skal den danne grundlag for, hvad der videre skal ske, siger Kasper Solberg (S) til mediet.

BDO har også udarbejdet rapporten om Nyborg Kommunes specialiserede socialområde, som blev offentliggjort i december. Her var der i en årrække ulovlige forhold, som politikerne ikke handlede tilstrækkeligt på. 

lal

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.