dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Ny børnehjemssag om vanrøgt på vej

KORT NYT24. JAN 2024 14.30

FREDERICIA: Livet på børnehjemmet Erritsøhus ødelagde børnene. Og staten gjorde intet for at gribe ind. Det mener syv tidligere beboere, der nu har stævnet staten for at krænke deres menneskerettigheder ved ikke at gribe ind. Det skriver Weekendavisen.

Avisen har talt med nogle af de tidligere beboere, der alle optræder anonymt. De var anbragt på børnehjemmet fra 1953 til 1977, og de fortæller om et liv med seksuelle overgreb, vold, vanrøgt. Ifølge avisen erkender advokat Mads Krøger Pramming, at de står med en udfordring, fordi dokumentationen mangler.

I modsætning til sagen om Godhavns-børnene findes der ikke en rapport fra et tilsyn. For et sådant fandt ikke sted. De syv sagsøgere kræver en erstatning på 300.000 kroner hver. De syv sagsøger ikke børnehjemmets ansatte, hvoraf de fleste ikke lever længere. De sagsøger derimod staten for ikke at føre tilsyn og gribe ind.

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.