dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Nyt center i Aarhus: Pårørende i kommunen kan nu få støtte

Aarhus Kommune har oprettet et center, der skal hjælpe borgere med at finde støtte- og vejledningstilbud, hvis de er pårørende til personer, der har udfordringer.
28. MAR 2023 15.30

AARHUS: Aarhus Kommune har etableret Center for Pårørendesamarbejde, som skal gøre det nemmere for pårørende at navigere i systemet og samtidig vise dem, hvilke tilbud kommunens organisation Sundhed og Omsorg har. Centeret vil tilbyde støtte og vejledning til pårørende, som oplever belastninger og udfordringer i deres rolle, oplyser kommunen. 

Sundhed og Omsorg har allerede etableret en bred vifte af tilbud, men centeret skal skabe mere systematik i samarbejdet og gøre det mere enkelt at finde den relevante information. F.eks. er der allerede ansat en lokal pårørendemedarbejder på demensplejehjemmet Skovvang.

Det er lignende tiltag, det nye center vil indføre. Der vil blive ansat pårørendemedarbejdere, hvor man som pårørende kan opsøge en medarbejder, der kan oplyse borgeren om en række organisationer, der tilbyder en bred vifte af tilbud som støtte og vejledning til de pårørende. 

Undersøgelser viser, at det virker

Rådmand for Sundhed og Omsorg Christian Budde (V) udtaler, at centeret skal gøre det lettere at være pårørende og sikre, at pårørende bliver bedre informeret og inddraget i borgerens forløb. 

- Vi skal være bedre til at samarbejde med borgernes pårørende omkring borgerens forløb. Vi ser i vores tilfredshedsundersøgelse i hjemmeplejen, at det har betydning for tilfredsheden, at vi samarbejder med borgerens pårørende. Og vi ved, at det også har betydning for pårørendes trivsel, at de bliver en del af borgerens forløb, når vi samtidig tager hensyn til de pårørendes situation og ressourcer, siger rådmanden. 

Ældre Sagen i Aarhus er positive over for etableringen af centeret, da de oplever, at mange pårørende bliver nedslidte og får sundhedsproblemer, når de forsøger at navigere i systemet. Ved at styrke dialogen med pårørende vil både den ældre og de pårørende få bedre mulighed for at håndtere hverdagen med de behov for støtte, som de hver især har, udtaler formand for Ældre Sagen i Aarhus, Torben Dreier. 

Center for Pårørendesamarbejde etableres foreløbigt for en treårig periode. 

 

hss

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.