dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Nyt studie: Nyttejob har ringe effekt i forhold til at få indvandrere i job

KORT NYT18. OKT 2023 6.32

Et nyt studie af beskæftigelsesindsatsen JobFirst, der på nogle stræk kan sammenlignes med arbejdspligten, viser at et omfattende brug af virksomhedspraktik eller småjob ingen langsigtet beskæftigelseseffekt havde på ikkevestlige indvandrere. Det skriver Information

Det får Jacob Nielsen Arendt, forskningsprofessor og chef for forskning i arbejdsmarked ved Rockwool Fondens forskningsenhed, der står bag studiet, til at vurdere, at arbejdspligten ikke vil få betydeligt flere i job, og at den dermed vil efterlade langt flere borgere tilbage på markant lavere ydelser end i dag, skriver avisen.

I årtier har folketinget forsøgt at få flere ikkevestlige indvandrere og flygtninge i arbejde via lave ydelser, integrationsprogrammer og beskæftigelsesindsatser. Det seneste og hidtil hårdeste indgreb over for målgruppen er regeringens, DF's og Danmarksdemokraternes nye arbejdspligt, som blev vedtaget fredag i sidste uge. Den indebærer, at særligt flygtninge og indvandrere skal stå til rådighed 37 timer om ugen i blandt andet nyttejob for at få ret til en ydelse på 6.350 kroner om måneden som ikke-forsørger.

lal

Find analysen her.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.