DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Offentlige løntilskudsjob får ledige hurtigere i job

Ny analyse giver kommunerne flere redskaber til at få ledige i beskæftigelse.
23. MAR 2021 13.00

En ny effektanalyse viser nu, at løntilskudsjob betaler sig. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet. Både dagpenge- og kontanthjælpemodtagere kommer hurtigere i beskæftigelse, når de har deltaget i offentlige løntilskud.

Siden beskæftigelsesreformen fra 2014 er de blevet målrettet, så de følger reglerne for private løntilskudsjob nærmere, fordi det dengang viste sig, at de private havde større effekt. Men den forskel er altså ved at udligne sig.

Og der er fuld plade: Både dagpengemodtagere og kontanthjælpsmodtagere kommer hurtigere i beskæftigelse, hvis de har været i offentligt løntilskud. For dagpengemodtagerne ses effekten også med mere stabil beskæftigelse efterfølgende og i højeste grad for ledige med længerevarende uddannelser. 

Ifølge beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) giver analysen mange interessante resultater og ny viden på området.

- Resultaterne i analysen giver kommunerne nye perspektiver i den lokale prioritering af beskæftigelsesindsatsen, og det er kun godt, at man med den nye viden får flere redskaber i værktøjskassen at tage fat i, siger han.

Find hele evalueringen, der er udarbejdet af Michael Rosholm og Michael Svarer hos Beskæftigelsesministeriet.

ibs