dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Pårørende til offer havde mistanke om bedøvelse flere gange

To døtre havde gennem en længere periode oplevet deres mor med store udsving, hvor hun den ene dag var helt frisk og den næste kunne være usammenhængende.

RANDERS: To døtre til den afdøde beboer var blandt de vidner, som fredag eftermiddag blev afhørt i retssagen, hvor en sosuhjælper er tiltalt for drab og drabsforsøg.

De to døtre havde mistanke om, at deres mor flere gange havde været bedøvet, imens hun boede på Tirsdalen, da de oplevede udsving i hendes tilstand. 

På en video fra januar 2022 har den ene datter optaget moren. Den anden datter havde lige fortalt, at moren var frisk, da hun besøgte hende om formiddagen, men senere samme dag var hun en helt anden, da den anden datter besøgte hende.

”Du kan jo ikke snakke, mor. Du plejer godt at kunne snakke rigtigt”, hører man datteren sige, imens moren svarer med utydelige lyde. Datteren var meget berørt af videoen, som blev vist. Hun tilkaldte den nu tiltalte sosuhjælper, som blot svarede, at kvinden var træt, uden at have set hende. 

Anden datter havde været der om morgen

Da datteren, som havde været der få timer inden, så videoen, kunne hun ikke genkende sin mor. 

- Der er gigantisk forskel. Tidligere gik hun hen over gulvet, og vi kunne sidde og snakke og spise småkager. Den mor på videoen, det var på ingen måder den mor, jeg gik fra, fortalte datteren. 

Beboeren blev indlagt samme dag og kommer tilbage til Tirsdalen elleve dage efter, hvor hun igen var frisk og ”den mor vi kendte”. Dog kom der udsving i hendes tilstand igen frem til indlæggelsen d. 27. februar. 

Den 26. havde datteren besøgt moren, altså dagen inden hun bliver indlagt. Her er moren helt sig selv og frisk, og datteren oplever ingen tegn på svækkelse. Morgenen efter blev hun indlagt, og få dage efter afgik hun ved døden. 

- Min mor var ikke klar til at dø, og hun var ikke døende på nogen måde, sagde datteren. 

Sønnen til et af de andre ofre vidnede også, og han fortalte om en telefonsamtale, som han havde haft med tiltalte aftenen for de første indlæggelser. Her havde han fortalt, at hans mor vist var blevet forgiftet med en slags benzodiazepin, men ikke hvilken slags. Herefter havde tiltalte fortalt sin kollega, at kvinden var blevet forgiftet med en specifik type benzodiazepin.  

Mærkelig opførsel

Sidst på formiddagen vidnede endnu en kollega. Det var den sosuhjælper, som plejede at være på vagt sammen med den tiltalte. Hun var dog på ferie i en måned fra starten af februar indtil begyndelsen af marts sidste år, så hun hørte først om indlæggelserne, da hun kom hjem. 

Hun havde lagt mærke til, at tiltalte havde en ”mærkelig opførsel”. Her talte hun om, at tiltalte nægtede at gå to og to ind til beboerne, og at hun insisterede på at gå ind selv. 

Hun kunne heller ikke huske, at gulvliften var blevet brugt på noget tidspunkt i månederne op til indlæggelserne. Som tidligere fortalt har tiltalte forklaret, at hun havde brugt denne ofte, og derfor logget sig ind i rummet, hvor der også var medicin. 

En centersygeplejerske var fredagens sidste vidne. Hun fortalte, at hun aldrig har oplevet rod i medicinen på Plejecenter Tirsdalen. Alligevel gennemgik hun alt doseret medicin på Tirsdalen efter indlæggelserne for at se, om der kunne være fejl i det fx fra apoteket. Ved gennemgangen fandt hun ingen fejl. 

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.