dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Piller i lommen, en lift i medicinrummet og fysiske smerter
Tiltalte hævdede, at hun flere gange havde udlånt sine nøgler til afløsere, som hun havde været på vagt sammen med. 
Foto: Jens Dresling, Ritzau Scanpix

Piller i lommen, en lift i medicinrummet og fysiske smerter

I løbet af formiddagen har den drabstiltalte sosuhjælper afgivet forklaring på en lang række af forholdene i sagen fra Plejecenter Tirsdalen i Randers.

RANDERS: En gulvlift i medicinskabet, piller i lommen og google-søgninger på nye job har været blandt emnerne på dagens retsmøde.

Retssagen mod den drabstiltalte sosuhjælper, som tidligere var ansat på Plejecenter Tirsdalen, er i dag fortsat i Retten i Randers.

Tiltalte giver i dag sin forklaring, og formiddagen er gået med anklagerens spørgsmål til de mange forhold i den omfattende sag. Den tiltalte kvinde i 60'erne har forklareret sin opfattelse af, hvorfor hun har logget sig ind i plejecenterets medicinskab 25 gange på lidt over tre måneder.

Hun fortalte, at hun altid satte gulvliften, som står i rummet, til strøm, når hun mødte ind på vagt, og at det derfor, ifølge hende, ikke har noget med medicinen at gøre, at hun så ofte besøgte rummet. 

Hun mødte altid en halv time før hendes vagter startede kl. 15, og hun ville være sikker på, at liften var opladt, når den skulle bruges.

- Det er jo ikke rigtigt, hvad du siger, sagde anklageren Jesper Rubow.

Han redegjorde for, at man nemlig kan se de præcise tidspunkter for, hvornår medicinskabet er blevet åbnet. Kun én åbning ligger lige omkring det tidspunkt, hvor tiltalte møder ind, og resten ligger senere på eftermiddagen og ud på aftenen.

Tiltalte hævdede, at hun flere gange herudover havde udlånt sine nøgler til afløsere, som hun havde været på vagt sammen med. 

Ikke bemyndigelse til medicin

Den tiltalte kvinde er uddannet sosuhjælper og må derfor ikke ordinere eller give medicin. Dog må sosuhjælpere godt stille det medicin, som sosu-assistenter eller sygeplejersker har ordineret, frem til de beboere, som selv kan administrere at tage det.

Titalte forklarede, at noget af medicinen, som politiet fandt i hendes hjem under ransagningerne, havde hun taget med hjem, fordi hun var bekymret for, at en borger skulle tage al sin medicin på en gang.

Retningslinjerne er på plejecentret, at hvis man finder overskydende eller løstliggende medicin, så skal det puttes i spande, som er placeret i blandt andet personalekøkkenet.

Men da de ofte var fyldte, eller tiltalte glemte at tage det ud af sin lomme efter at have fundet det, så endte det i hendes private hjem. Men hun understregede, at hun ville have taget det med igen, da det var en fejl at det havnede derhjemme.

- Hvorfor har du så ikke taget det med igen?, spurgte Jesper Rubow, og henviste til, at der ved ransagningen i marts i tiltaltes hjem blev fundet medicin fra december 2021. 

Det er kommet frem, at kvinden siden december 2021 har googlesøgt på jobmuligheder i plejesektoren, selvom hun svarede anklageren, at hun var glad for sit job på Tirsdalen.

Hun oplyste, at hun var glad for at arbejde med beboerne, men at det var for fysisk hårdt, og at hun derfor var på udkig efter et andet arbejde.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.