dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Randers beklager manglende betaling af borgers el-regning

Glemte betalinger for strømmen betød to et halvt døgn uden el hos en borger. Byrådsmedlem vil have aftale med elselskabet for at forhindre gentagelser.

RANDERS: Tre oversete elregninger hos Randers Kommune i 2022 har betydet, at elselskabet slukkede for strømmen hos hjerneskadet borger, som kommunen styrer økonomien for, skriver TV2 Østjylland.

Senest denne uge fik en pårørende først det svar fra kommunen, at regningen var betalt, men hos Andel Energi blev de ubetalte regninger opdaget, og kommunen fik betalt for strømmen.

- Den her sag giver os anledning til at vende hver en sten, så vi kan finde ud af, hvordan det kan ske. Borgere skal føle sig trygge ved at lave en aftale med os, siger borgerservicechef Birgitte Guldberg til kanalen.

Hun forklarer, at det også nu har været vanskeligt at lokalisere de tre ubetalte regninger, men Randers Kommune har fået dokumentation fra energiselskabet for, at de er sendt. Sagen var endt hos inkassofirmaet Intrum, som kommunen nu er i dialog med for at finde frem til, om også inkassovarslet og rykkere er endt det rette sted, men blevet overset.

- Jeg forstår til fulde borgerens og de pårørendes frustrationer. Når der bliver lukket for strømmen, så har vi ikke gjort det godt nok, og det er vores ansvar. Vi gør alt, hvad vi kan for at finde ud af, hvad der er gået galt, siger Birgitte Guldberg.

Sagen har fået byrådsmedlem fra Beboerlisten Bjarne Overmark til at bede om en redegørelse fra borgmesteren på det førstkommende byrådsmøde, ligesom listen foreslår, at Randers Kommune optager forhandling med elleverandøren, så der fremover ikke bliver lukket for strømmen hos borgere, som kommunen er ansvarlig for betalingen for.

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.