dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Regionalt projekt for flere autister på arbejdsmarkedet får milliondonation

Donationen på 6,4 mio. kr. betyder, at det nye femårige projekt der skal hjælpe autistister ind på arbejdsmarkedet, nu kan gå i gang.

MIDTJYLLAND: Et nyt femårigt projekt, der skal hjælpe autistiske mennesker ind på arbejdsmarkedet, har netop modtaget over 6,4 mio. kr. fra TrygFonden. Specialområde Autisme i Region Midtjylland står bag projektet, der gennemføres i samarbejde med Aarhus og Syddjurs Kommuner.

Donationen betyder, at det nu er muligt for regionen at gennemføre projektet, hvor såkaldte peermedarbejdere skal ansættes. Det vil sige autistiske mennesker, der skal støtte andre autistiske mennesker.

- Peermedarbejdere med autisme har førstehåndsoplevelse af at leve med autisme. Det kan give endnu en dimension til forståelse af borgerne, som kan understøtte udvikling i tilbuddene, kommunikationen og samarbejdet mellem medarbejderne og borger og for den sags skyld også pårørende, siger Rose-Marie Mollerup fra Psykiatri-Listen, næstformand i Psykiatri- og Socialudvalget i Region Midtjylland.

Mål er at udbrede indsatsen

Første led i projektet er udvikling af en peermedarbejder-uddannelse, hvor indhold og rammer er særligt målrettet autismeområdet, skriver regionen.

Efterfølgende skal der uddannes og ansættes autistiske peermedarbejdere i 2-årige projektansættelser på botilbud, beskæftigelsestilbud og i specialskoleregi. Projektet evalueres løbende og resultaterne vil blive formidlet til bl.a. fagfolk på socialområdet med henblik på udbredelse og videreudvikling af indsatsen.

- Med projektet forventer vi at skabe meningsfulde jobs og gøre op med stereotype forestillinger om, hvilke jobs autistiske mennesker kan bestride. Det er vores håb, at projektet kan inspirere bredt på socialområdet, så vi om en årrække ser det som det mest naturlige, at mennesker på botilbud, specialskoler og beskæftigelsestilbud mødes med den særlige faglighed, en uddannet peermedarbejder kan tilbyde, siger Freja Hamalainen Sirdorf, faglig udviklingschef i Specialområde Autisme.

lal

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.