DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Rudersdal vil reducere sygefraværet med 4.000 dage

KORT NYT21. MAJ 2021 13.47

RUDERSDAL: Sygefraværet i Rudersdal Kommune er højere end i mange andre kommuner, svarende til 4.000 fraværsdage mere end landsgennemsnittet. Det skal nu nedbringes med nye tiltag i samarbejde med Kommunernes Udviklingscenter, Komponent, der skal rådgive kommunen med afsæt i analyser af sygefraværet. Det skriver kommunen.

Det har i flere år været en målsætning at nedbringe sygefraværet i Rudersdal. Kommunens enheder, skoler og institutioner har arbejdet med statistikker, sygesamtaler og motivation og trivsel for at nedbringe fraværet. Med samarbejdet med Komponent styrkes datagrundlaget, så indsatser kan målrettes i endnu højere grad. Ledere og medarbejdere skal involveres i indsatserne for at skabe ejerskab og give et bedre grundlag.

Den nye tilgang bygger på erfaringer fra andre kommuner som fx Esbjerg, hvor der er set en reduktion i sygefraværet efter at have anvendt den systematiske og involverende tilgang, Rudersdal nu skal i gang med. Projektet starter i kommunens børnehuse, hvor det efterfølgende skal udrulles til social- og sundhedsområdet og derefter til resten af kommunen i løbet af efteråret under overskriften ”4.000 flere dage til borgerne”.

mh