dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Skræller i saucen og endeskiver til øllebrød

KORT NYT8. SEP 2022 14.10

BALLERUP: Køkken Ballerup, der holder til på plejehjemmet Rosenhaven i Skovlunde, leverer mad til 550 borgere og har mindsket madspildet ved frokost med 57 procent og 40 procent ved aftensmaden, oplyser sn.dk.

- Nogle gange bruger vi for eksempel gulerodsskræller i vores supper, saucer eller retter som lasagne. Skrællerne bliver vasket og skyllet godt, så der ingen farer er. Før blev skrællerne smidt i skraldespanden, fortæller måltidskonsulent Helle Winther Andersen.

Et andet konkret eksempel er endeskiverne på rugbrød, der før blev kasseret, fordi mange ældre har svært ved at tygge dem, men som nu bruges til rasp, øllebrød eller i hjemmelavede lagkagebunde.

ka

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.