dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Slagelse-nej til nedslag i prisen for forurenet byggegrund

Mens der ikke er lovhjemmel til direkte tilskud til boligselskaber, kan kommunen give nedslag i købsummen for et byggeareal. Med Slagelses nej ryger planer om seniorbofællesskab i Korsør Bypark.

SLAGELSE: Et flertal i Slagelse Kommunes økonomiudvalg har sagt nej til at give Boligforeningen BoligKorsør nedslag i prisen for et boligareal i Korsør Bypark, der viser sig at være forurenet, fremgår det af referatet fra udvalgets møde før jul. Dermed forventer boligforeningen ikke at kunne gennemføre byggeprojektet med det planlagte seniorbofællesskab.

BoligKorsør havde anmodet kommunen om refusion af ekstraordinære udgifter til at bortskaffe let forurenet jord, så den ellers aftalte pris for de knap 7.000 m2 på lidt over 3,2 mio. kr. blev reduceret med lidt over 2,9 mio. kr. Beløbet er de skønnede udgifter til fjernelse af det øverste jordlag samt til en betydelig mængde prøvetagninger af jorden. BoligKorsør oplyser ifølge sagsfremstillingen også, at de forventer et tab på ca. 2 mio. kr.

Ud af økonomiudvalgets ni medlemmer stemte de to socialdemokrater imod afslaget om refusion. De ønskede i stedet løsningen med at give nedslag i købssummen med de lidt over 2,9 mio. kr. som maxbeløb. Mens der i Almenboligloven ikke er hjemmel til, at kommunen kan give direkte tilskud til et boligselskab, så er det muligt for kommunen at give nedslag i købesummen, fremgår det af sagsfremstillingen.

Med flertallets afslag vil grunden kunne sælges til anden investor, men administrationen gør opmærksom på, at arealet formentlig vil have en mindre værdi pga de oplysninger, der er komme frem i sagen. Ligesom det også kan være hensigtsmæssigt for kommunen at købe de undersøgelser, BoligKorsør har fået lavet af forureningen, hvis arealet udbydes offentligt til salg.

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.