dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Socialdemokratiet i Nyborg: Tilliden til borgmesteren er væk
Nu trækker socialdemokratiet i Nyborg støtten til borgmester Kenneth Muhs (V) oven på kritikken af kommunens børne- og ungeområde.
Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Socialdemokratiet i Nyborg: Tilliden til borgmesteren er væk

Borgmester Kenneth Muhs (V) har kendt til de ulovlige forhold og det årelange svigt på børneområdet i syv år. Nu trækker Socialdemokratiet støtten.

NYBORG: Sonja Marie Jensen, gruppeformand for Socialdemokratiet i Nyborg, fortæller onsdag til TV2 Fyn, at partiets tillid til borgmester Kenneth Muhs (V) er væk. Det fynske medie har været i kontakt med flere af Kenneth Muhs' partifæller, som dog stadig har tillid til ham.

Udmeldingen sker oven på den sidste uges kritik af borgmesteren, som i flere år har kendt til de massive problemer og ulovlige forhold på kommunens specialiserede børne- og ungeområde. Først i 2022 har kommunen dog ansat en ny direktør og chef på området i et forsøg på at komme problemerne til livs.

Det på trods af at borgerrådgiveren har beskrevet forholdene i sine årsberetninger for 2021 og 2022. Og i går skrev Fyens Stiftstidende om en "forsvunden" rapport, som afslører at borgmesteren har kendt til problemerne på området i syv år. 

- Tilliden til borgmesteren er helt væk. Den lå i forvejen på et lille sted, siger Sonja Marie Jensen nu til TV2 Fyn.

- Der er der nogle ledere der ikke har løftet den opgave de har lovet os (i forvaltningen red.), men når du gang på gang på gang på gang på gang får borgerhenvendelser, som borgmesteren har fået, og så har han bare ladet være med at gøre noget. Det, synes jeg, er helt galt, siger gruppeformanden.

Tidligere minister med kritik

Sagen bør ifølge folketingsmedlem og tidligere socialminister Mai Mercado (K) få konsekvenser for borgmesteren. Det fortæller hun onsdag til TV2 Fyn. Hun opfordrer samtidig nuværende social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) til at komme på banen.

- Det bør få konsekvenser for Kenneth (Muhs (V), red), at han har været vidende om de mange sager. Han kan ikke undskylde sig med, at han troede, det blev løst, når han igen og igen fik mails fra borgere om fejl, siger hun.

Mai Mercado understreger over for TV 2 Fyn, at der er mange måder at drage en konsekvens på, og at det i sidste ende er op til byrådet i Nyborg Kommune. Det kan være alt lige fra at formulere en skriftlig kritik, der påpeger, at Kenneth Muhs har været advaret flere gange, til at finde en anden borgmester, siger hun.

lal

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.