dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Uenighed hvorvidt Egedals udlejning af plejeboliger er ulovlig

EGEDAL: Ukrainske flygtninge er allerede flyttet ind i plejeboligerne Engbo og Solkrogen, der udlejes af Egedal Kommune. Men nu skriver Social- og Boligstyrelsen i et skriftligt svar til en borger, der har klaget over indflytningen, at kommunen ikke har lovhjemmel. Det skriver Sjællandske Nyheder.

Egedal Kommune svarer tilbage på kritikken. Den mener tværtimod at den har har hjemmel til at udleje plejeboligerne til ukrainske flygtninge. Kommunen har undersøgt muligheden i den konkrete sag og den juridiske vurdering er, at den i den konkrete situation kan tilbyde boligerne til de ukrainske flygtninge. Nu afventer kommunen en eventuel afgørelse fra Ankestyrelsen. Det skriver Sjællandske Nyheder.

På trods af, at udlejningen ifølge Social- og Boligstyrelsen er ulovlig, skriver den, at den holder døren på klem for Egedal Kommunes tre-årige lejeaftale med boligorganisationerne ØAB/DAB og Venbo, der ejer henholdsvis Engbo i Ølstykke og Solkrogen i Stenløse.

lal

 

Kl. 14: Artiklen er rettet i rubrik og brødtekst. I første udgave fremgik det ikke, at Egedal Kommune er uenig i Social- og Boligstyrelsen vurdering. 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.