dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Velfærdsaftaler blev aflyst - nu laver Aabenraa sin egen
Beskæftigelsesministeriet aflyste de planlagte - og forberedte velfærdsaftaler i blandt andet Aabenraa, der nu laver sine egne alligevel.
Foto: Claus Fisker, Ritzau Scanpix

Velfærdsaftaler blev aflyst - nu laver Aabenraa sin egen

Arbejdsmarkedsudvalget i Aabenraa vil holde fast i "det oprindelige politiske formål, den gode energi i projektet og den grundige forberedelse".

AABENRAA: I september sidste år blev Aabenraa udpeget som velfærdskommune på beskæftigelsesområdet som en af fire, og i slutningen af august aflyste Beskæftigelsesministeriet det hele igen, før de var kommet i gang. Nu skulle en ekspergruppe gå videre med sagen, og de fire kommuners prøveperioder ville bare forhale processen, lød argumentet for at droppe projektet igen.

Nu vælger Arbejdsmarkedsudvalget i Aabenraa at løfte intentionerne og de mange måneders forberedelser ind i en lokal velfærdsaftale med et løfte om at se indad og skabe en endnu bedre beskæftigelsesindsats for kommunens borgere.

Det oprindelige politiske formål, den gode energi i projektet og den grundige forberedelse ligger til grund for den aftale, som Arbejdsmarkedsudvalget underskrev i går.

- Jeg er glad for, at vi i Arbejdsmarkedsudvalget har valgt at fortsætte med velfærdsaftaleprojektet. Ikke i de rammer, vi have ønsket og troet, men vores intention og politiske formål forbliver det samme. Vi tror på, at vi kan tilrettelægge beskæftigelsesindsatsen endnu bedre og skabe merværdi for borgere, virksomheder og medarbejdere, også inden for de eksisterende rammer, siger udvalgsformand Dorrit Knudsen (S).

Rejsehold og småjob

Den lokale velfærdsaftale løber fra 1. januar 2024 til udgangen af 2026 og vil være projektrammen for det igangværende og kommende strategiske udviklingsarbejde på beskæftigelsesområdet. I den kommende tid arbejder Jobcenteret og forvaltningen videre med at planlægge interne indsatser og prøvehandlinger, der løbende vil blive evalueret og tilpasset.

- Det giver god mening at arbejde videre med en lokal velfærdsaftale. Der har fra begyndelsen været et stort politisk engagement og interesse, og både ledelse og medarbejdere på jobcenteret har lagt mange timer i idéudvikling og forberedelse. Alt det løfter vi ind i den lokale velfærdsaftale for Aabenraa Kommune til gavn for vores borgere, virksomheder og medarbejdere, siger vicekommunaldirektør Søren Lorenzen.

I den lokale velfærdsaftale vil der i projektperioden arbejdes med strategiske udviklingspotentialer og prøvehandlinger, som giver mulighed for at afprøve ændringer i praksis, blandt andet:

  • Digitalisering
  • Rejsehold for sygedagpengesager
  • Øget mulighed for videovejledning
  • Flere og bedre småjob
  • Mindre bureaukrati
  • Styrket virksomhedssamarbejde

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.